Medewerkers motiveren met de gesprekscyclus 4-daagse

Medewerkers motiveren met de gesprekscyclus 4-daagse

Weet je nog, je eerste eigen beoordelingsgesprek? Ik wel. Het was afwachten wat mijn leidinggevende van mij vond, geen discussie mogelijk. Laat staan dat er met me gesproken werd over hoe ik me zou kunnen ontwikkelen in de gewenste verbeterpunten. Ontgoocheld stond ik buiten. Ik zag op tegen een volgend gesprek en was de rest van de dag niet meer gemotiveerd om mijn werk te doen. 

Inmiddels is het heel anders. Het Nieuwe Beoordelen: samen kijken vanuit een gelijkwaardige positie op welke positieve punten je nog beter kunt worden. Hoe zet je je talenten optimaal in? Hoe navigeer je om de minder sterke punten heen? Dat motiveert medewerkers om aan de slag te gaan. Een trend die gelukkig al een even is ingezet. 

Maar hoe doe je dat? Hoe ziet een stimulerende gesprekscyclus voor beoordelingsgesprekken en ontwikkelingsgesprekken eruit? Ontwikkelen en beoordelen kan negatief klinken, maar door een positieve insteek en aandacht voor wat mensen goed doen creëer je een stimulerende omgeving waar mensen zich veilig voelen. Tip: in het inspirerende boek ‘Het Nieuwe Beoordelen’ van Jacco van den Berg lees je alles over talentontwikkeling en eigenaarschap. Aanrader!


Gesprekscyclus 4-daagse voor motivatie

Keen Design en GB Twente hadden behoefte aan vernieuwing, maar wisten nog niet hoe ze dit vorm konden geven. We ontwierpen een prachtige cyclus waar een groot draagvlak voor is. De gesprekscyclus 4-daagse. Samen met een interne klankbordgroep gaan we vier dagen aan de slag om inspiratie op te doen, te creëren en een voorstel op te leveren voor het management. De kracht van deze aanpak? De betrokkenheid van de medewerkers uit de organisatie, die tussendoor bij hun collega’s kunnen polsen over de nieuwe richting. Het resultaat is een concreet voorstel voor een toekomstbestendige, geheel vernieuwde gesprekscyclus. 


Eigenaarschap bij medewerkers

Dit jaar is de eerste ronde bij Keen Design en GB Twente. Het resultaat is wennen voor de collega’s, vooral omdat het eigenaarschap bij henzelf ligt. Zij zitten aan het roer van hun eigen ontwikkeling. Maar uiteindelijk is dit juist wat medewerkers motiveert en betrokkenheid stimuleert. Samen werken aan verandering. 

Is jouw organisatie ook klaar voor vernieuwing en verandering? Op een manier waar medewerkers echt in mee gaan? Bel ons op +31(33)2867930 of plan een Zoom-call in via info@kat-haros.nl om te bespreken hoe je samen met ons kunt bijdragen aan jullie organisatiedoelstellingen.  

Gespreks Gesprekscyclus 4-daagse bij GBTwente

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email