Gesprekscyclus beoordeling & ontwikkeling

De Gesprekscyclus 4-daagse

Het Nieuwe Beoordelen is samen kijken vanuit een gelijkwaardige positie op welke positieve punten je kunt verbeteren. Hoe zet je je talenten optimaal in? Hoe navigeer je om de minder sterke punten heen? Dat motiveert medewerkers om aan de slag te gaan. 

Maar hoe doe je dat? Hoe ziet een stimulerende gesprekscyclus voor beoordelingsgesprekken en ontwikkelingsgesprekken eruit? Ontwikkelen en beoordelen kan negatief klinken, maar door een positieve insteek en aandacht voor wat mensen goed doen creëer je een stimulerende omgeving waar mensen zich veilig voelen. 

Klanten Keen Design en GB Twente hadden behoefte aan vernieuwing, maar wisten nog niet hoe ze dit vorm konden geven. Samen met hen is er een prachtige cyclus ontworpen waar groot draagvlak voor is. Dit jaar is de eerste ronde. Het resultaat is wennen voor de collega’s. Vooral dat het eigenaarschap bij henzelf ligt, dat
zij aan het roer zitten voor hun ontwikkeling. Deze gesprekscyclus 4-daagse kan ook bij uw organisatie het verschil maken en het komende jaar als een nieuwe beoordelingsmethodiek worden geïntroduceerd. 

TMA, TMA analyse, TMA teamanalyses, TMA opleidingen persoonlijk, TMA analyse, waar is de tma talentenanalyse op gebaseerd, wat betekent tma

ONZE AANPAK

Samen met een interne klankbordgroep gaan we vier dagen aan de slag om inspiratie op te doen, te creëren en een voorstel op te leveren voor het management. De kracht van deze aanpak?

  • De betrokkenheid van de medewerkers uit de organisatie
  • Medewerkers die tussendoor bij hun collega’s kunnen polsen over de nieuwe richting.

Het resultaat is een concreet voorstel voor een toekomstbestendige, geheel vernieuwde gesprekscyclus.

Resultaten van de gesprekscyclus

Medewerkers aan het roer

Geen managers meer die trekken en duwen aan hun mensen om tot gesprekken te komen. Maar je geeft de medewerkers zelf de verantwoordelijkheid. Hiermee is draagvlak groter en is er meer motivatie voor de gesprekken. 

Positieve insteek

Doordat je uitgaat van het versterken van de goede punten, in plaats van de mindere goede punten te verbeteren, krijgt het gesprek een minder beladen gevoel. Vanuit positiviteit is het prettiger met elkaar te evalueren.  

Toekomstbestendig

Het Nieuwe Beoordelen biedt een methodiek anno 2021, waarmee naar werknemers en sollicitanten het signaal wordt afgegeven dat de organisatie serieus kijkt naar de ontwikkelingen op het gebied van Performance Management

Nieuwsgierig naar wat wij je kunnen bieden?

Tevreden klanten