Boost resultaten met het management teamontwikkeltraject

Boost resultaten met het management teamontwikkeltraject

Als manager doe je dingen soms graag op jouw manier. Maar je hebt ook te maken met een team. Niet zo gek dat we vaak horen: ‘Ik en teams, dat is een haat-liefde verhouding. Ik wil heel graag samenwerken, maar ik wil ook graag mijn eigen ding doen.’ In de praktijk pakt dat niet altijd even goed uit. Herkenbaar? Vaak zien wij mensen in managementposities die graag verantwoordelijk zijn voor hun eigen portefeuille en stoeien met hun rol als (management) teamlid. Een wederzijdse afhankelijkheid hebben is niet altijd even fijn. 

Hoe kun je die samenwerking leuker en werkbaarder maken, met een beter resultaat en meer plezier? Een teamontwikkeltraject verbetert de onderlinge samenwerking en helpt om gezamenlijke doelstellingen te behalen.

 

Beter samenwerken met inzicht

Zo hielpen we organisaties als Monuta, Livio en Retail Solutions met een ontwikkeltraject voor hun teams. Na drie teamsessies verliepen de dialogen een stuk fijner. Er ontstonden opbouwende inzichten en de deelnemers behaalden hun teamdoelstellingen een stuk sneller. Resultaten waar je wat aan hebt! 

Laura Zijlstra, interim HR bij Retail Solutions, vertelt: ‘De teamsessies hielpen ons om in een veilige omgeving daadwerkelijke problemen in de openheid te krijgen. En vervolgens daarover de dialoog aan te gaan en te kijken: hoe maken we ons team nou beter? Het was heel leuk om te ervaren dat teamleden elkaar echt beter gingen begrijpen. Als onafhankelijke derde kan Tineke kritisch vragen stellen waar nodig en teamleden laten nadenken en inzicht geven. Samen hebben we gekeken naar ieders talenten en hoe die zich tot elkaar verhouden. Waar staan teamleden op een schaal van nul tot negen op bijvoorbeeld flexibiliteit? Een disbalans kan voor veel frustratie zorgen. Hoe merken we dat in het team en hoe kunnen we daarmee omgaan en de toegevoegde waarde van ieders kwaliteiten zien? Tineke weet heel goed mensen spelenderwijs een spiegel voor te houden, wat zorgt voor veel inzicht en begrip.’

Teamontwikkeltraject voor een betere samenwerking

Kun jij hier ook inspiratie en begeleiding bij gebruiken, dan heeft Kat-Haros de deskundigheid om met jullie een teamontwikkeltraject aan te gaan. Vanuit een individueel talenten coachgesprek starten de teamleden hun persoonlijke ontwikkelingsplan. Gedurende drie teamsessies integreren we talentgericht werken. Altijd vanuit een positieve ontwikkelingsgerichte benadering. We focussen op talenten en hoe we die optimaal kunnen inzetten. Wat gaat er al goed? Hoe kunnen we op een slimme manier omgaan met minder sterke punten?  

Tijdens de team ontwikkel sessies vertalen we de adviezen naar concrete en praktische afspraken waar je direct de volgende dag mee aan de slag kunt. Daarvoor creëren we draagvlak bij alle deelnemers. De teamontwikkeltrajecten van Kat-Haros zijn erop gericht om praktische en merkbare resultaten te boeken, waarbij we het beste uit alle teamleden halen door te werken mét talenten, vanuit je eigen kracht.

Management team ontwikkeling voor jouw organisatie?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor management team ontwikkeling binnen jouw organisatie? Bel ons op +31(33)2867930 of plan een Zoom-call in via info@kat-haros.nl om te bespreken hoe Kat-Haros door middel van een teamontwikkeltraject kan bijdragen aan het behalen van jullie organisatiedoelstellingen.

teamontwikkeltraject, tma coach, tma methode, tma analyse kat-haros

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email