TMA methode teams

Gemak en werkplezier in je team(s) brengen

Als van iemand gedrag gevraagd wordt dat afwijkt van zijn of haar voorkeursgedrag kost dit energie. Met als resultaat dat iemand niet echt gelukkig is op zijn of haar plek. Dit heeft direct impact op de effectiviteit van een team. Maar als een teamlid wel voorkeursgedrag in het team kan laten zien, zal het veel energie geven. Iemand is productief, gemotiveerd en heeft zin om teamdoelen te halen. Kat-Haros brengt gemak en werkplezier terug in teams waardoor de effectiviteit, motivatie en betrokkenheid met elkaar vergroot wordt.

We geven op een simpele en praktische manier inzicht in wat de teamleden drijft. Dat vertaalt zich in talenten en voorkeursgedrag. Als we het voorkeursgedrag in kaart hebben kun je hier beleid op maken. De quick-wins van onze inbreng zijn:

    • Teamleden krijgen onderling begrip. Hierdoor verbetert direct de samenwerking, motivatie en betrokkenheid;
    • Teamleden voelen zich gezien;
    • Team heeft een ‘taal’ om met elkaar in gesprek te gaan over wat glans oplevert en wat schuurt.
TMA workshop, TMA team, TMA analyse, TMA methode, TMA spel, TMA medewerkers

ONZE AANPAK

We brengen eerst alle verwachtingen in kaart. Welk gedrag verwachten jullie van elkaar in een team? Hoe is het om samen te werken? Wat zijn de individuele rollen van de teamleden? Daarna zoomen we in op het voorkeursgedrag. Dit doen we aan de hand van een TMA-analyse.

Zodra we daar een goed beeld van hebben, bespreken we de uitkomsten met het team en maken we afspraken. De kussens worden opgeschud en stof vervangen door nieuwe energie, betrokkenheid en motivatie. Vaak wordt dit gezien als een nieuwe start.

Uit de analyse en gesprekken kan naar voren komen dat een aanvullend traject nodig is. Kat-Haros ondersteunt je hier ook in. We kunnen helpen met coaching, performance management, competentieprofielen maken, ‘360 graden feedback’-gesprekken en organisatieontwikkeling.

WAT KUN JE MET DE RESULTATEN VAN DE TMA ANALYSE DOEN?

Je teamleden laten doorgroeien

Je ontvangt van ons concrete coachadviezen en ontwikkelactiviteiten. Als een van je mensen bijvoorbeeld dingen graag zelf doet en moeite heeft met delegeren, voeden wij je met mogelijkheden om hem of haar hierop te coachen. Altijd lekker praktisch. We leren je op welke wijze by-passes te maken zijn. Je weet straks op welke knoppen jij kunt drukken om motivatie bij je medewerkers activeren.

Verder ontwikkelen van jouw team

Ieder heeft zijn eigen talenten en voorkeuren. Met dat inzicht kan het werk gemakkelijker verdeeld worden, zodat elk teamlid het meest effectief wordt ingezet. Ook ga je ontdekken of het juiste team staat opgesteld of dat er additioneel talent moet worden aangetrokken. Als dat laatste het geval is, snap je gelijk waarom je altijd hard moet trekken aan een team.

Beter aansturen van je team

Het is prettig te weten wat de voorkeuren van de leden in je team(s) zijn. Je kunt dan je managementstijl aanpassen op de drive en talenten van je teamleden. We ondersteunen je praktisch en helder door uitgebreide adviezen en inzicht in het potentieel van jouw team.

Nieuwsgierig naar wat wij je kunnen bieden?

Tevreden klanten