TMA, TMA team, Kat-Haros logo

Is jouw tijger al wakker?

Jaren geleden werd ik gegrepen door een verhaal met de titel ‘Ontwaken’, een verhaal over een tijger en een geit. Het wakkerde een verlangen aan om me bezig te gaan houden met ontwaken. Bij mezelf en bij anderen. Waarom? Dat licht ik hier graag toe.

We zijn meer dan we denken

Symbolisch gezien worden we allemaal als geiten opgevoed. Wij groeien allemaal op in gezinnen en culturen waar ons geleerd wordt volgens bepaalde lijnen te denken, te voelen en te zien. Aangezien we niet beter weten, nemen we aan dat de wereld om ons heen is zoals wij hem waarnemen. Dat is onze realiteit. Wanneer iemand bijvoorbeeld wordt grootgebracht in een gezin waar het verstand het belangrijkst is, en hij het verstand als zijn belangrijkste bron van informatie beschouwt, dan kent hij waarschijnlijk niet zijn hele potentieel. Deze persoon weet niet veel over zijn ‘andere’ aard. Hij denkt niet vanuit zijn verbeeldingskracht, zijn diepe intuïties, de wezenlijkheid en de waarde van zijn gevoelens. Hij heeft geen toegang tot de informatie die vanuit die andere bronnen beschikbaar zijn, simpelweg omdat hij dat niet geleerd heeft. En hij ontzegt zichzelf de rijkdom en het geluk die deze ‘andere’ aard hem zou kunnen brengen.

Worden wie je bent; de tijger ontwaakt

Het is geweldig om te ontdekken dat we meer zijn dan we denken. Het is verassend om te ontdekken dat we een identiteit hebben aangenomen die onjuist of onvolledig onze essentie weergeeft. Het is alsof we aan het dromen waren en plotseling wakker worden uit de droom, om ons heen kijken en ons bewust worden van een nieuwe realiteit. Op dat moment kunnen we gaan worden wie we werkelijk zijn.

Ontwaker geworden

Ik ben wie ik nu ben. Ik help mensen ontwaken. Hun laten ontdekken wie ze werkelijk zijn. Samen onderzoeken we wat hen werkelijk drijft en kijken hoe ze meer zichzelf kunnen worden. Ook kijken we naar welke leef-, leer- en werkomgeving daar het beste bij past. Wat ik dan doe? Ik ben Talent & business coach en in mijn One netwerk tref ik andere wakkere tijgers. Ondernemers die graag zelfstandig zijn maar soms even in een groep samen willen zijn.

Wil je het verhaal ‘Ontwaken’ ook lezen? Klik hier

Bart Kamerling

Bron: ‘Thuiskomen in jezelf’ van Hal en Sidra Stone & Heinrich Zimmer

TMA gesprek, TMA analyse, TMA methode

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email