Re-integratie van werknemers met een TMA-analyse: Ja!

Re-integratie van werknemers met een TMA-analyse: Ja!

Een belangrijk onderdeel bij de re-integratie van werknemers is begrijpen wat de uitval in de eerste plaats veroorzaakte. De afgelopen maanden hebben wij tijdens het voeren van Talenten Motivatie Analyse gesprekken (TMA) in een re-integratietraject vaak reacties gehoord als: ‘Nu snap ik eindelijk waarom ik ben uitgevallen’ en ‘Als ik dit eerder geweten had, was het niet zo ver gekomen.’ 

Wat veroorzaakt uitval van werknemers?

De vinger leggen op de oorsprong van klachten en uitval van werknemers is vaak een grote zoektocht. Een TMA-analyse geeft handvatten waarmee je gericht aan de slag kunt. We brengen voorkeursgedrag in kaart en kijken welke werkomgeving daar het beste bij past. Managementstijl is daarbij ook een belangrijke factor. Als je als bedrijf over de uitkomsten van de TMA-analyse in gesprek gaat, kom je snel tot duurzame oplossingen en dus een gezonde terugkeer van de uitgevallen collega. Kun je hier professionele ondersteuning bij gebruiken, dan helpen wij je graag. 

Hoe werkt een TMA-analyse?

Voor de start van een TMA-analyse leggen wij telefonisch contact met de kandidaat om uit te leggen hoe dit traject hem of haar kan helpen. We leggen ook de praktische zaken uit: hoe werkt het invullen? En we maken (online) een afspraak voor het terugkoppelen van de uitkomsten. In 1,5 tot 2 uur bespreken we alles met de kandidaat in een talenten coach gesprek. Dat doen we vanuit TMA altijd in een positieve taal. Weinig behoefte aan orde en structuur is ook een talent; namelijk creativiteit! Afhankelijk van de afspraken die we hebben gemaakt koppelen we de resultaten terug aan de opdrachtgever. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de kandidaat het prettig vindt als de TMA coach dit doet of erbij aanwezig is. Alle varianten zijn mogelijk; het gaat er vooral om dat de werknemer weer vol vertrouwen terug kan keren naar de werkomgeving. 

Zet talenten in voor organisatiedoelstellingen

De specialisatie van Kat-Haros is het beste uit mensen halen om daarmee persoonlijke talenten van werknemers te verbinden met organisatiedoelen. Onze TMA talent coaches werken laagdrempelig en zijn praktisch en inspirerend.

Meer weten over de re-integratie van werknemers met een TMA-analyse?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor de re-integratie van werknemers binnen jouw organisatie? Bel ons op +31(33)2867930 of plan een Zoom-call in via info@kat-haros.nl om te bespreken hoe een TMA-analyse van Kat-Haros kan bijdragen aan een succesvol re-integratietraject voor werknemers binnen jouw organisatie.

TMA rapport, talent motivatie, TMA persoonlijk, TMA team

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email