TMA Assessment bij sollicitatie? Goed idee!

TMA Assessment bij sollicitatie? Goed idee!

‘Dat is toch echt te duur hoor z’n TMA assessment’

Met pijn in mijn hart hoor ik dit te vaak. Voor je een kandidaat selecteert, is het belangrijk om te weten wat zijn of haar voorkeursgedrag is. Waar krijgt deze mogelijke nieuwe collega energie van? En waarvan vooral niet? Door dit op tijd in kaart te brengen, voorkom je teleurstellingen in de toekomst aan beide kanten. Een TMA assessment is zo gedaan en geeft extra dimensie aan de gesprekken die je met elkaar hebt.

Reken even mee. Een medewerker verdient al gauw zo’n €3000. Doe er nog een auto van de zaak bij, een bonus als kers op de taart. Dan geef je al snel €52.000 uit, toch?

Geen probleem, mits je de goede kandidaat hebt aangenomen. In dat geval gaat deze persoon geld voor jouw bedrijf verdienen en is je investering het dubbel en dwars waard. Maar wat als dit nou niet het geval is? Als je vergeten bent om te kijken of de match er echt is, of deze persoon echt de juiste interesses en eigenschappen heeft? In dat geval komen er weer extra kosten bij, misschien zelfs een non-actief stelling of indirect door het verliezen van klanten.

Is een assessment dan echt zo duur?

TMA assessment geeft inzicht

Met de uitkomsten van een TMA assessment kun je niet alleen voorspellen of iemand energie gaat krijgen van de functie en daarmee een positieve bijdrage gaat leveren, je kunt daarnaast ook voorspellen of iemand binnen de bedrijfscultuur past. Voor €750 weet je of iemand een goede investering is, of misschien niet op dit moment in deze setting.

Een TMA assessment is een win-win voor beide partijen. De organisatie profiteert van iemand die complementaire vaardigheden en persoonlijkheidsaspecten in de dynamiek brengt en de kandidaat voelt zich helemaal op zijn plek. Talenten worden maximaal benut en hij of zij voelt hoe goed de cultuur en collega’s bij hem of haar passen. Hoe mooi is dat?

TMA , Blog, TMA talentenanalyse, talentanalyse, TMA rapport

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email