​Roland Broekhuizen

Motion Consult,  Directeur

Eerlijk gezegd moest ik best even wennen, toen wij als Motion Consult Kat Haros en de TMA inschakelden. En dat waren twee dingen. In eerste instantie de inhoudelijk kant. Wat voor mij als leider altijd duidelijk was, moest ik nu expliciet maken: wat vraag ik nu echt van de professionals bij Motion Consult. Tineke heeft daarbij op een professionele manier ondersteund door de juiste vragen te stellen en scherpte in te brengen. Tegelijkertijd verplaatst ze zich heel goed in wat ik als leidinggevende ervaar en wat mensen in de organisatie nodig hebben. Hiermee verbindt zij juist deze zaken in plaats van ze tegengesteld te laten zijn en relateert zij dit telkens weer aan wat je als organisatie wilt bereiken.

Het werken met de TMA heeft er bij Motion Consult toe geleid dat wij veel meer inzien wat de ander kan bijdragen vanuit zijn of haar talent – wij hebben onszelf meer open gesteld naar elkaar. Het tweede waar ik aan moest wennen, was de positieve uitstraling die Tineke zelf heeft. In het begin dacht ik dat het gemaakt was, maar dat is niet het geval. Zij kijkt zo naar wat er wel is en dat is heel plezierig om mee samen te werken!

Foto Roland Broekhuizen
Foto Geroen van Straaten

Geroen van Straaten

KRAMP,  HR Businesspartner 

Tineke Kamerling en ik werken samen om de Talent Motivation Analysis in te zetten als instrument voor persoonlijke ontwikkelingsdoeleinden van ons strategisch inkoopteam en management. Het is een groot plezier om met Tineke samen te werken. Tineke is een echte vakvrouw, een innemende persoonlijkheid die met haar oprechte warme interesse, humor en vaardigheden mensen inzicht en inspiratie geeft.

 

Laura Zijlstra

OTYS,  General Manager

Vanaf 2009, toen ik met Tineke in contact kwam voor coaching on the job, helpt Kat Haros mij op verschillende plekken binnen de organisatie. Mijn ervaring met coaching door Tineke was erg prettig, ik heb dit ervaren als op een veilige maar zelfkritische manier, reflecteren op je eigen handelen, en met behulp van verschillende technieken die Tineke goed beheerst, heeft ze me veel inzicht gegeven en geholpen een betere manager te worden en life-work balance te optimaliseren.

TMA 
Samen met Kat-Haros hebben wij de TMA implementatie binnen onze organisatie gedaan. Als uitgangspunt hebben we eerst competentieprofielen opgesteld; want alvorens je iemand kan matchen op een functie moet je weten welke competenties er benodigd zijn. Tineke wist daarin uitstekend door te vragen zodat we goed de diepte in konden gaan. Daarna hebben we een TMA analyse gedaan bij al onze mensen, waarbij Tineke de sessies met de mensen heeft gedaan. Die waren hier bijzonder enthousiast over: het heeft ze nieuwe inzichten gegeven. Door de match tussen de talenten, competenties en de functie, hebben wij als directie een goede wervingstrategie kunnen ontwikkelen en ook onze interne mobiliteit verbeterd. Ook bij nieuwe sollicitanten schakel ik Kat-Haros nog in als laatste stap in het wervingsproces.

Performance management met Kat-Haros
Na de TMA implementatie, heeft Kat-Haros voor ons de Performance Management cyclus opgezet. Met de TMA als uitgangspunt, hebben we samen een POP- en 360 graden feedback methode opgezet waardoor de organisatie een stuk professioneler uitgerust is qua talent management. Kat Haros heeft door onder andere trainingen te geven in feedback gesprekken, opstellen van handleidingen en begeleiding van het proces, een waardevolle bijdrage geleverd aan deze organisatieverbetering.

Laura Zijlstra

Francisca Schröer

EhrmVision/TMA,  Accountmanager

Ik heb Kat-Haros in de persoon van Tineke Kamerling  als uitgever en accountmanager van de TMA methode leren kennen als een allround professional die ik graag inzet voor verschillende activiteiten.

Soms is het als TMA certificeringtrainer, als adviseur voor TMA implementatie trajecten of als persoonlijke coach in een 360o feedbackproject.

Het valt op dat Tineke als een vis in het water is bij alle verschillende doelgroepen. Zij heeft trajecten voor ons uitgevoerd op bestuurlijk niveau, midden management en binnen productieprocessen. Ze spreekt en begrijpt als het ware “vele talen”.

Het is naast haar enorme ervaring en deskundigheid vooral ook haar persoonlijke betrokkenheid die maakt dat ik “hartverwarmend” met haar samenwerk.

Foto Francisca
Foto Krista

Krista Woldring

UMCG Ambulancezorg,  Personeelsadviseur

Tineke was onze trainer tijdens de certificeringscursus voor de TMA-methode. Ik heb Tineke leren kennen als een uitermate deskundige trainer. Ze heeft veel kennis van en ervaring met de materie en heeft die ook met ons gedeeld. Ze is goed in staat om het denkproces bij de groep te laten, alvorens zelf het antwoord te geven. Hiermee haalde ze het maximale uit ons als cursisten.

Daarnaast is ze een fijn persoon, die zich kwetsbaar durft op te stellen in de groep, ze maakte ons deelgenoot van haar “interne ondertitelingen” en van haar onzekerheden en maakte hierin de koppeling met de talenten en drijfveren vanuit de TMA methode. Dat hielp om de materie nog beter te begrijpen en het was een mooie koppeling met een praktijksituatie. Als er een intervisie of terugkomdag komt vanuit de TMA-methode, zou ik het fijn vinden als Tineke deze zou begeleiden!

Aart van de Peut

Vallei Autogroep,  Sales Manager 

Ik heb er veel aan gehad. Vooral dat de bal bij jezelf komt te liggen. Verandering begint bij jezelf… Daar hoort bij dat je (en Tineke leert je dat) uit moet gaan van je eigen kracht. Zoek die samen op! En succes volgt. Tineke is niet bang om je te wijzen op zaken die niet goed gaan of die je moet oppakken. Ook omgaan met je team en met je leidinggevende zijn zaken waarbij ze helpt. Een TMA gaf bij mij duidelijkheid over mijn drijfveren maar ook bij de mensen met wie ik werk. Dat is voor hun prettig. Je weet samen waar en waarom ergens de focus op ligt.

Foto Aart van de Peut
Foto Jeroen van Zalm

Jeroen van Zalm

Kramp Group,  International Category Manager

Ik werk al een tijd succesvol samen met Tineke om mijn team van Internationale Product Group Managers gezamenlijk verder te ontwikkelen.

Totaal 15 managers en specialisten uit verschillende Europese landen hebben met behulp van TMA inzicht gekregen in hun talenten en hoe deze bijdragen aan de ontwikkelbaarheid van hun competenties.

TMA heeft ons op management niveau in eerste instantie geholpen bij het opstellen van de officiële functie profielen binnen onze afdeling, waardoor de resultaten van de TMA zijn erg goed te linken met de functieprofielen. Met deze heldere link hebben we tevens een goede basis gecreëerd om een ieder zelf verantwoordelijk te maken voor het opstellen van hun eigen Persoonlijk Ontwikkel Plan.

De TMA Methode en de Support van Tineke hebben mij erg geholpen inzicht te verschaffen in de kwaliteiten en ook de valkuilen van een ieder, hoe dit te coachen en hoe hier als team ook verder in te groeien. Ondanks dat het voor enkele team leden volledig nieuw was, hebben ze zich hierin toch redelijk ‘kwetsbaar’ en ‘open’ opgesteld. In sommige gevallen worden TMA rapporten uitgewisseld en delen ze onderling hun ontwikkelplannen.

Voor mij en mijn team een goede zet om onszelf en het team continue te blijven ontwikkelen.

Het is geen project wat eindigt, maar een constante focus op verdere ontwikkeling.

Want alles is te ontwikkelen!

Leontien Hidding

Vallei Autogroep,  HR Manager

Al langer was Vallei Auto Groep op zoek naar een tool om de juiste werving en selectie te doen te me van nieuwe medewerkers en ontwikkel potentieel te meten van bestaande medewerkers. Via via kwam ik in contact met Tineke Kamerling en ze heeft haar toegevoegde waarde kunnen laten zien. We hebben nu zo’n 10 trajecten gedaan en tot op heden zijn die naar alle tevredenheid uitgevoerd. Tineke is uitstekend in staat om de positieve, maar ook de opbouwende feedback te laten zien, zodat de kandidaat dit accepteert. Hierdoor wordt het rapport ook echt een werkbaar document en spreekt het tot de verbeelding. Er ontstaan altijd mooie, open en constructieve gesprekken die bijdragen aan de ontwikkeling van de kandidaat. Een echte aanrader dus!

Foto Leontien Hidding

Harry Brink

JOE, Jouw Ontwikkeling Eerst

Tineke Onze heldin.

Tineke werkt steeds weer voor JOE als we een TMA ervaren projectmanager nodig hebben. We schakelen Tineke in omdat je bij haar zeker weet dat het project, met alle ups en downs tot een goed einde komt. Tineke heeft het talent om strak te sturen op het project, met veel aandacht voor de medewerkers. Strak in communicatie en opvolging van afspraken, waarin je als medewerker maar ook als klant en opdrachtgever aan de beurt komt. Daarnaast heeft. Tineke veel gevoel voor de menselijke aspecten, wat zich uit in oprechte persoonlijke aandacht voor alle partijen.

Deze bijzondere mix van talent maakt het dat onze klanten zeer tevreden zijn over de werkwijze van Tineke en dat straalt dan weer heerlijk af op JOE. Dit staat overigens nog los van haar ervaring en kennis van de TMA methode als geheel. Ons advies is dan ook, huur haar niet in want dan zijn wij haar kwijt en dat willen we niet.

Foto Harry

Wim G Rupert

Delta scholen,  Voorzitter Raad van Toezicht

Tineke leverde een goede bijdrage aan het 360 feedback gesprek en de wijze waarop de opdracht is uitgevoerd, is uitstekend. De heren hebben veel aan de gesprekken gehad. Tineke heeft respect voor mensen en treedt ze met warmte tegemoet, terwijl ze tegelijkertijd ook zegt waar het op staat. Zo moet het ook.

Kat-Haros, TMA Professional, TMA Opleiding, TMA coaching

Harm Vissers

Adviseur beroepspraktijkvorming praktijk- en voortgezet speciaal onderwijs I aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt

Tineke is duidelijk een ervaren vakvrouw. Heel prettig dat ze oprecht vriendelijk en open is en dit combineert met een duidelijke uitleg en effectief timemanagement. Tineke geeft bovendien leiding zonder expliciet te sturen. Ze begrenst door ruimte te geven. Dat voelt heel natuurlijk en zet cursisten letterlijk aan. Ons team creëerde hierdoor zelf een veilige, prikkelende leeromgeving. En we wisten ons in korte tijd te ontwikkelen tot gecertificeerde TMA professionals. Ik beveel haar van harte aan!!

22 maart 2018, Harm was een klant van Tineke

Nieuwsgierig naar wat wij je kunnen bieden?

Testimonials

Anthony Robbins

Succesvolle mensen stellen betere vragen. En als resultaat daarvan krijgen ze betere antwoorden.

Tevreden klanten