• Home
 • TMA opleidingen

TMA opleidingen

Ieder mens is talentvol en gedreven, heeft vaardigheden en cognitieve capaciteiten. Deze mix van persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden is bij iedereen anders en bepaalt grotendeels het onbewuste voorkeursgedrag. Dit voorkeursgedrag is niet gemakkelijk te veranderen. TMA biedt handige online instrumenten waarmee bedrijven en organisaties objectieve informatie over hun medewerkers kunnen verzamelen. Met de uitkomsten kan men medewerkers laten groeien, teams versterken en verandertrajecten op professioneel niveau in gang zetten.

Bekijk hier onze TMA trainingen:

Training TMA Team Professional

Ben jij op zoek naar een professionaliseringslag als TMA-professional naar TMA-Team professional dan is deze training voor jou bedoeld. Je leert hier hoe je een effectieve TMA temsessie kunt faciliteren. Zes weken na de training is er een halve dag intervisie waarin je jouw praktijkcasussen kunt inbrengen.

Doelgroep

Zelfstandige HRM-professionals, ervaren coaches en consultants die al beschikken over goede gespreksvaardigheden en een intrinsieke motivatie hebben om mensen, teams en organisaties in hun kracht te zetten.

Leerdoelen

Je leert hier hoe je een TMA-teamsessie vormgeeft. Je maakt kennis met een aantal werkvormen die je zelf kunt toepassen.
 

Resultaten

Hierna kun je er zelfstandig mee aan de slag! Je weet de nieuwe teamrapportages optimaal te benutten, hebt concrete werkvormen die je kunt toepassen en hebt inzicht in het protocol rondom een sessie.

Criterium deelname

Je bent al gecertificeerd als TMA-professional.

Duur van de training:

1 dag training en een halve dag intervisie na 6 weken

Data

 1. Woensdag 13 juni (10.00 tot 17.00) en intervisiemiddag op donderdag 5 juni (13.30- 17.00)
 2. Woensdag 5 september (10.00-17.00) en intervisiemiddag op woensdag 10 oktober (13.30 -17.00).

Opleiding TMA professional

 

Locatie:

De training is in de regio Utrecht (mede afhankelijk van de woonplaatsen van de deelnemers).

Programma

 • Kennismaking
 • Theorie nieuwe team analyse
 • Inhoud nieuwe teamrapportage
 • Voorwaarden en aandachtspunten voor teamsessie
 • Lunchpauze
 • Werkvormen voor de teamsessie. Hier krijg je concrete werkvormen aangeboden die je kunt gebruiken binnen een teamsessie.
 • Uitreiking TMA Team Professional certificaat

Meer informatie en inschrijven

De training bestaat uit 1,5 dag. De groep bestaat uit 4 tot maximaal 10 personen. Je investering is €595,- excl. btw. Je kunt je HIER inschrijven.

Opleiding TMA gespreksvoering

Wil jij ook mensen helpen inzicht te krijgen in hun voorkeursgedrag, talenten en mogelijke valkuilen en daarmee een bijdrage aan hun ontwikkeling geven, dan is de TMA professional training iets voor jou.

Training TMA Gespreksvoering

Doelgroep

Deze opleiding is zeer geschikt voor HRM professionals, ervaren coaches en people managers die al goede gespreksvaardigheden bezitten en een intrinsieke motivatie hebben om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Leerdoelen

Je wilt op een positieve manier mensen in hun kracht zetten en hen begeleiden om zich energiegevend te ontwikkelen. Je wilt talentmanagement op de kaart zetten en de organisatie een taal geven waarin positieve psychologie de boventoon voert.

 

 

Resultaten

Je bent in staat om talentgesprekken te voeren, competentieprofielen op te stellen, een 360 graden proces te begeleiden en ontwikkeladviezen geven.
 

Programma

 • Kennismaking
 • Theorie nieuwe team analyse
 • Inhoud nieuwe teamrapportage
 • Voorwaarden en aandachtspunten voor teamsessie
 • Lunchpauze
 • Werkvormen voor de teamsessie. Hier krijg je concrete werkvormen aangeboden die je kunt gebruiken binnen een teamsessie.
 • Uitreiking TMA Team Professional certificaat.

 

Meer informatie en inschrijven

De training bestaat uit 3,5 dagen en circa 12 uur zelfstudie tussen de studiedagen in.

Je gaat met 2 proefkandidaten een TMA-gesprek voeren en met 1 kandidaat stel je een competentieprofiel op, doet een 360 graden feedback en maak je een ontwikkeladvies voor. Kortom, ook lekker in de praktijk aan de slag.

De groep bestaat uit 6 tot 10 personen. Het studiemateriaal bestaat uit het boek ‘Van praktijk naar Performance’ en de TMAtrainingssyllabus.
Je investering is € 1.395- excl. btw. Je kunt je HIER inschrijven.

Nieuwsgierig naar wat wij je kunnen bieden?

Testimonials

H. Jackson Brown

Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen

Tevreden klanten