Talentmanagement

CheeseWorks-0060

Wat is Talent management:

Talent is kostbaar voor uw organisatie. Talentvolle medewerkers leveren een zeer waardevolle bijdrage aan de groei van een organisatie. De kunst van talentmanagement is het proactief herkennen, vasthouden en stimuleren van talent. De definitie van talent is ‘ het natuurlijk vermogen om iets goed te doen’. Medewerkers in uw organisatie die ‘een natuurlijk vermogen om iets goed te doen’ hebben, zijn waardevol.

U kunt ervan uit gaan dat zij beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden en hun werk goed uitvoeren, en daar gaat het om. Of toch niet helemaal? Is het wel zo vanzelfsprekend dat medewerkers met talent hun werk goed uitvoeren en, misschien nog wel belangrijker, ook goed blijven uitvoeren? Hier komt talentmanagement om de hoek kijken.

Onze definitie van talentmanagement is het proactief herkennen, stimuleren en verder ontwikkelen van talent. Talentmanagent is een doorlopend proces waarbij samen met de medewerker wordt gekeken naar de aanwezige talenten, de persoonlijke drijfveren en interesses, én de kansen en mogelijkheden binnen het bedrijf.

Rol van Kat-Haros:

De planmatige aanpak van talentmanagement zorgt ervoor dat een medewerker kan doorgroeien en de aanwezige talenten verder kan ontwikkelen. Dit heeft een positieve uitwerking op het functioneren binnen de organisatie, maar ook op de intrinsieke motivatie van de medewerker. Dit opent voor een organisatie weer deuren naar groei en innovatie.

Kat-Haros Adviseert, coacht en begeleidt directies en management bij het ontdekken, herkennen, ontwikkelen en ontketenen van talenten.

Ook adviseert, begeleidt en ondersteunt Kat-Haros het management in organisaties bij het verbeteren van de resultaten door een betere balans tussen natuurlijk gedrag (talenten) en gewenst gedrag (performance).

Hiervoor werken wij met de TMA methode.

TMA spel
Willeke den Hartog

Willeke den Hartog – Kwartiermaker / afdelingshoofd Belastingen Gemeente Arnhem

“Het is de bedoeling dat medewerkers in hun kracht komen, daar hebben we allemaal baat bij.” lees meer

 

Nieuwsgierig naar wat wij je kunnen bieden?

Testimonials

Tevreden klanten